Spinazie in bladerdeeg

IMG_4268

Ingrediënten:

  • 200 gram (schouder)ham
  • 8 of 9 plakjes bladerdeeg
  • kaas
  • 600 gram diepvries spinazie, gesneden
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • (gedroogde) tomaten
  • geklutst ei

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de ham in reepjes of gebruik hele plakken.

IMG_4272  

Kook de spinazie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. TIP: Voeg eventueel (gedroogde) tomaten toe.

IMG_4274 IMG_4270

Bedek een bakplaat met bakpapier.

Bereiding:

Maak van 4 of 5 plakjes bladerdeeg één geheel en druk de randen aan. Maak met een vork gaatjes in het deeg. Gebruik eventueel wat van het geklutste ei om de randen goed vast te zetten.

IMG_4269  

Verdeel ongeveer de helft van de ham over de bodem van bladerdeeg en bedek daarna met plakken kaas; zorg dat ongeveer 1 cm aan de randen vrij blijft.

IMG_4273  

Verdeel vervolgens de spinazie over de bodem.

IMG_4275  

Doe hierna weer plakken kaas op de spinazie leggen, gevolgd door de plakken of reepjes ham. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

IMG_4276  

Bedek tenslotte met plakken bladerdeeg, die je ook eerst weer aan elkaar hebt vast geplakt. Maak met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk de bovenkant met geklutst ei

IMG_4277  

Schuif de bakplaat net onder het midden in de oven en laat 20 minuten garen op 175 graden. Vervolgens de oven op 225 graden zetten en nog 10 minuten bakken, tot de korst goudbruin is.

IMG_4279

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s