Ingrediënten (2 personen):
- 125 gram ham blokjes
- bakje kerstomaatjes
- blikje tomaat in blokjes
- 150 gram champignons
- 1 rode ui
- 2 of 3 teentjes knoflook
- Italiaanse kruiden
- gedroogde rode pepertjes
- olijfolie
Bereiding:
Snijd de knoflook fijn en bak deze even in de olie
![]() |
Snijd de ui fijn en voeg deze toe.
![]() |
Voeg vervolgens de hamblokjes toe.
![]() |
Voeg nu de tomaat blokjes toe en knijp naar smaak een aantal gedroogde rode pepertjes fijn (daarna niet met je vingers aan je ogen komen!) en voeg deze toe.
![]() |
![]() |
Laat even inkoken op zacht vuur en voeg de grof gesneden champignons toe.
![]() |
Halveer de trostomaatjes en laat deze nog even mee pruttelen, zodat ze beetgaar blijven.
![]() |
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op het pak en voeg deze als laatste toe en schep het geheel goed door.
Heerlijk met een glas Chianti