Pittige Mexicaanse bonenschotel met bugles en kaas

IMG_0452  
IMG_0436  

Ingrediënten (2 personen):

  • 300 gram gehakt
  • 1 blik Kidney bonen (uitgelekt 250 gram)
  • 1 blikje mais (uitgelekt 150 gram)
  • 1 rode ui
  • 2-3 tenen knoflook, geperst
  • 1 rode puntpaprika, in dunne reepjes
  • 25o gram champignons, in kwarten
  • tabasco
  • 1-2 rode pepers
  • 1 zakje burritomix (40 gram)
  • 1 zak bugles (50 gram)
  • 150 gram jong belegen kaas

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding:

Verhit de wok en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op een laag vuur.

IMG_0435  

Voeg het gehakt toe en bak het met een vork rul.

IMG_0438  

Voeg de paprika en de champignons toe en bak enkele minuten op een hoog vuur.

IMG_0439 IMG_0440

Voeg nu de burritokruiden, de tabasco en de gesneden rode peper toe en roer om.

IMG_0443  

Voeg nu de bonen en de mais toe en schep goed om.

IMG_0444 IMG_0445

Schep het mengsel in een ovenschaal en strijk de bovenkant glad.

IMG_0446  

Verkruimel de bugles en verdeel deze gelijkmatig over het gehakt.

IMG_0447  

Strooi nu de kaas erover en zet de schaal in het midden van de oven.

IMG_0448 IMG_0451

Laat de kaas in 5-10 minuten smelten.

IMG_0452  
IMG_0453  

Bron: C1000 (Gehaktschotel), maar naar eigen smaak aangepast

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mexicaans en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s