Gevulde koeken

IMG_0486  
IMG_0458  

Ingrediënten voor 10-12 stuks:

  • 200 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 100 gram basterd suiker
  • 350 gram amandelspijs
  • 10-12 (halve) amandelen
  • 1 ei

Bereiding:

Snijd de boter klein.

IMG_0459  

Voeg nu de bloem, de basterd suiker en een haf geklopt ei toe.

IMG_0460 IMG_0461

Mix nu gelijkmatig tot een soepel deeg.

IMG_0462 IMG_0463

Laat het deeg vervolgens even opstijven in de ijskast.

IMG_0464  

Maak vervolgens van het deeg een rol en snijd dit in 20-24 dunne plakken.

IMG_0467 IMG_0471

Verkruimel de amandelspijs en voeg een half geklutst ei toe en kneed tot een zachte massa.

IMG_0474 IMG_0475

Vorm vervolgens een rol en snijd in 10-12 plakken

IMG_0476 IMG_0477

Pak nu een plakje deeg en duw dit met de vingers wat uit. Leg hier op een plakje spijs en duw dit wat plat. Leg hier nu een wat kleiner plakje deel op en druk de randen plat. Bestrijk de bovenkant met geklutst ei. Druk tot slot een halve amandel in het midden van het deeg.

IMG_0482 IMG_0479
IMG_0480 IMG_0481

Bak in 25-30 minuten in het midden van de oven op 160 graden goudbruin.

IMG_0483  
IMG_0484  

Bron: Libelle, de makkelijke winterkeuken

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Toetjes en taarten en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Gevulde koeken

  1. Jeannine Duijker zegt:

    Smaakt naar meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s