Ingrediënten voor 4-6 personen:
- 3 citroenen, rasp en sap
- 3 eidooiers
- 120 gram (basterd)suiker
- 30 gram maïzena (of bloem)
- 30 gram boter
- 100 ml water
- 250 gram mascarpone
- 50 gram poedersuiker
Bereiding:
Was en droog de citroenen en rasp ze vervolgens.
Pers de citroenen vervolgens uit.
Doe doe het sap in een pan. Voeg vervolgens de rasp en water toe en zet op laag vuur.
Scheid de eierdooiers van het eiwit en voeg de (basterd)suiker en de maïzena toe.
Klop het geheel nu tot een luchtige massa. Haal de pan van het vuur en zeef de rasp zet deze opzij.
Voeg de boter aan het vocht toe en roer totdat de boter volledig is gesmolten.
Giet het eimengsel erbij en zet de pan op laag vuur. Blijf constant roeren totdat er een mooie gladde crème ontstaat.
Doe de crème in een kom en laat het volledig afkoelen. Meng in een andere kom de mascarpone en de poedersuiker goed door elkaar.
Meng de mascarpone met de citroencrème en roer alles goed door elkaar.
Verdeel de crème over de glaasjes en zet ze een paar uur in de koelkast.
Versier de crème met de achtergehouden citroenrasp en een schijfje citroen.
Buon appetito!
[Bron: Vale Cucina e Fantasia, bewerkt door Kookgek Wilma en daarna eigen invulling aan gegeven]