Crema al limone e mascarpone

IMG_8186

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 3 citroenen, rasp en sap
  • 3 eidooiers
  • 120 gram (basterd)suiker
  • 30 gram maïzena (of bloem)
  • 30 gram boter
  • 100 ml water
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker

Bereiding:

Was en droog de citroenen en rasp ze vervolgens.

IMG_8187IMG_8188

Pers de citroenen vervolgens uit.

IMG_8195IMG_8199

Doe doe het sap in een pan. Voeg vervolgens de rasp en water toe en zet op laag vuur.

IMG_8202IMG_8204

Scheid de eierdooiers van het eiwit en voeg de (basterd)suiker en de maïzena toe.

IMG_8208IMG_8210

Klop het geheel nu tot een luchtige massa. Haal de pan van het vuur en zeef de rasp zet deze opzij.

IMG_8211IMG_8214

Voeg de boter aan het vocht toe en roer totdat de boter volledig is gesmolten.

IMG_8215IMG_8216

Giet het eimengsel erbij en zet de pan op laag vuur. Blijf constant roeren totdat er een mooie gladde crème ontstaat.

IMG_8221IMG_8223

Doe de crème in een kom en laat het volledig afkoelen. Meng in een andere kom de mascarpone en de poedersuiker goed door elkaar.

IMG_8225IMG_8226

Meng de mascarpone met de citroencrème en roer alles goed door elkaar.

IMG_8231IMG_8233

Verdeel de crème over de glaasjes en zet ze een paar uur in de koelkast.

IMG_8234IMG_8236

Versier de crème met de achtergehouden citroenrasp en een schijfje citroen.

IMG_8254IMG_8255

IMG_8256

Buon appetito!

[Bron: Vale Cucina e Fantasia, bewerkt door Kookgek Wilma en daarna eigen invulling aan gegeven]

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Italiaans, Toetjes en taarten en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s