Pasta met balletjes

IMG_5376IMG_5375

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram rundergehakt
  • 1/2 geklopt ei
  • peper en zout
  • 2-3 tenen knoflook
  • 1/2 ui of 3 lente-uitjes
  • 1/2 bakje cherrytomaatjes
  • 1 el rode pesto
  • geraspte kaas
  • pakje sugo
  • verse basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • 2-3 gedroogde rode pepertjes

Voorbereiding:

Maak gehakt aan met ei, 1 eetlepel rode pesto, naar smaak geraspte kaas, peper, zout en paneermeel.

IMG_5377IMG_5378

IMG_5379IMG_5380

IMG_5381IMG_5383

Maak er vervolgens soepballetjes van en bak deze vervolgens in wat olijfolie of boter tot ze bruin zijn. Geen water toevoegen.

IMG_5386IMG_5389

Bereiding:

Snijd de 1/2 ui of de lentje-uitjes fijn en snipper de knoflook. Bak deze nu zachtjes in de olie.

IMG_5387IMG_5388

Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze vervolgens toe.

IMG_5390IMG_5391

Verpulver de gedroogde pepertjes en voeg naar smaak Italiaanse kruiden toe.

IMG_5392IMG_5393

Laat even inkoken en voeg vervolgens de sugo toe.

IMG_5394IMG_5395

Doe vlak voor het serveren de gehaktballetjes en de vers gesneden basilicum erbij.

IMG_5398

Serveer met pasta naar keuze.

IMG_5399

Lekker met een glas rode wijn, bijvoorbeeld een Valpolicella of een Chianti

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Italiaans en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s