Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram rundergehakt
- 1/2 geklopt ei
- peper en zout
- 2-3 tenen knoflook
- 1/2 ui of 3 lente-uitjes
- 1/2 bakje cherrytomaatjes
- 1 el rode pesto
- geraspte kaas
- pakje sugo
- verse basilicum
- Italiaanse kruiden
- 2-3 gedroogde rode pepertjes
Voorbereiding:
Maak gehakt aan met ei, 1 eetlepel rode pesto, naar smaak geraspte kaas, peper, zout en paneermeel.
Maak er vervolgens soepballetjes van en bak deze vervolgens in wat olijfolie of boter tot ze bruin zijn. Geen water toevoegen.
Bereiding:
Snijd de 1/2 ui of de lentje-uitjes fijn en snipper de knoflook. Bak deze nu zachtjes in de olie.
Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze vervolgens toe.
Verpulver de gedroogde pepertjes en voeg naar smaak Italiaanse kruiden toe.
Laat even inkoken en voeg vervolgens de sugo toe.
Doe vlak voor het serveren de gehaktballetjes en de vers gesneden basilicum erbij.
Serveer met pasta naar keuze.
Lekker met een glas rode wijn, bijvoorbeeld een Valpolicella of een Chianti