Tarte aux Champignons

IMG_9160

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 40 gram boter
  • 1 el bloem
  • cayennepeper
  • 6 bolletjes diepvries spinazie
  • 125 gram cottage cheese
  • 4 vellen bladerdeeg
  • peper en zout naar smaak

Bereiding:

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze klein. Bak ze vervolgens in de boter mooi goudbruin en voeg naar smaak peper en zout toe.

IMG_9161IMG_9162

Maak van de 4 vellen bladerdeeg één lap, door de randen over elkaar te leggen en dan even met water te bestrijken. Vet een vuurvast schaal in met boter en leg de lap deeg hier in, waarbij de randen mogen overhangen. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

IMG_9164

Doe de paddenstoelen in een kom, meng met bloem, cayennepeper, spinazie en ricotta. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

IMG_9163

Verdeel de vulling over de bodem en vouw de randen er losjes over heen, zodat het midden vrij blijft.

IMG_9165

Bak de taart in 30 minuten op 180º C in de oven, of 20 minuten op 185º C in de airfryer.

IMG_9168

Dien warm of koud op met bijvoorbeeld sla.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s