Benodigdheden voor 2 personen:
- 100 gram belegen kaas
- 50 gram mozzarella
- 200 gram pasta (spiraaltjes of penne)
- 1/2 bakje kerstomaatjes
- 8-10 zwarte olijven zonder pit
- 40 gram rucola
- 50 gram rauwe ham in reepjes
- 1 el gehakte Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basillicum)
- 2 el (olijf)olie
- 1el citroensap
- vers gemalen peper en zout
- 1 el rode of groene pesto
Bereiding:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, spoel er koud water overheen en laat goed uitlekken.
Snijd de beiden kaassoorten in blokjes of reepjes. Snijd de de kerstomaatjes in 4-en, snijd de olijven in plakjes, snijd de rucola iets kleiner en schep vervolgens alle ingrediënten door elkaar.
Dressing:
Meng 2 el (olijf)olie met 1 el citroensap en 1 el rode of groene pesto. Voeg naar smaak zout en vers gemalen peper toe.
Voeg de rucola toe en vervolgens de dressing en meng alles goed door elkaar.
Lekker met een koel glas Pinot Grigio.
Variaties:
- gebruik i.p.v. rauwe ham, salami
- gebruik i.p.v. zwarte olijven, groene olijven met piment