Ingrediënten voor 2 personen:
- 450 rundergehakt
- 2 hard gekookte eieren
- 1 rauw ei
- 1 geklutst ei
- 1 ons (achter)ham, fijn gesneden
- 2-3 sneetjes brood, nat gemaakt met water of melk en daarna uitknijpen
- 4 el chutney
- peper en zout
- 5-6 velletjes bladerdeeg
Bereiding:
Doe het gehakt, het rauwe ei en de sneetjes brood in een kom en kneed goed door elkaar.
Voeg 4 el chutney en naar smaak peper en zout toe en kneed door elkaar.
Voeg tot slot de fijn gesneden ham toe.
Leg het mengsel op een stuk keukenfolie en vorm er een vierkant lap van. Leg hier de gekookte eieren op en maak er een rol van.
Leg de velletjes bladerdeeg met een randje op elkaar en bestrijk met een beetje water, zodat de randen goed “plakken”. Leg de gehaktrol nu in het midden van de bladerdeeg en vrouw dicht. Bestrijk de buitenzijde met een geklutst ei.
Verwarm de oven voor op 175 graden en laat de rol in 30-45 minuten garen.
Je kunt er des gewenst een salade bij eten of stokbrood. Wij eten er zelf gemaakte chutney bij.