Gehaktrol in bladerdeeg

IMG_3659

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 450 rundergehakt
  • 2 hard gekookte eieren
  • 1 rauw ei
  • 1 geklutst ei
  • 1 ons (achter)ham, fijn gesneden
  • 2-3 sneetjes brood, nat gemaakt met water of melk en daarna uitknijpen
  • 4 el chutney
  • peper en zout
  • 5-6 velletjes bladerdeeg

Bereiding:

Doe het gehakt, het rauwe ei en de sneetjes brood in een kom en kneed goed door elkaar.

IMG_3660IMG_3663

Voeg 4 el chutney en naar smaak peper en zout toe en kneed door elkaar.

IMG_3664IMG_3665

Voeg tot slot de fijn gesneden ham toe.

IMG_3666

Leg het mengsel op een stuk keukenfolie en vorm er een vierkant lap van. Leg hier de gekookte eieren op en maak er een rol van.

IMG_3668IMG_3671

Leg de velletjes bladerdeeg met een randje op elkaar en bestrijk met een beetje water, zodat de randen goed “plakken”. Leg de gehaktrol nu in het midden van de bladerdeeg en vrouw dicht. Bestrijk de buitenzijde met een geklutst ei.

IMG_3661IMG_3672

Verwarm de oven voor op 175 graden en laat de rol in 30-45 minuten garen.

IMG_3673IMG_3674

Je kunt er des gewenst een salade bij eten of stokbrood. Wij eten er zelf gemaakte chutney bij.

IMG_3675

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s