Sajoer Lodeh

IMG_2594  
IMG_2583  

Ingrediënten:

  • 150 gram spitskool
  • 150 gram spercieboontjes
  • 150 gram bloemkool
  • 3 kleine aardappels
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 el sambal trassi
  • 1/2 blikje kokosmelk of 1/4 blok santen
  • zonnebloemolie
  • 1 bouillonblokje
  • t tl sereh
  • 1 tl laos
  • zout

Voorbereiding:

Snijd de ui en de knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Snijd zo nodig de groenten.

IMG_2584 IMG_2586

Bereiding:

Verwarm de olie in een pan en fruit hierin kort de ui, de knoflook en een lepel sambal trassi.

IMG_2585  

Voeg de gesneden groente met het bouillonblokje toe en voeg vervolgens water toe, tot de groente net niet helemaal onder zit. Even de kook er over en dan op een laag vuur beetgaar laten worden.

IMG_2587 IMG_2590

Voeg de santen of de kokosmelk toe en roer goed door, tot helemaal opgelost is.

IMG_2591 IMG_2592

Laat vervolgens nog 5-10 minuten door trekken.

IMG_2593  

Lekker met bijvoorbeeld smoor en witte rijst.

IMG_2594  

TIP: De gebruikte groentes, kunnen door elke gewenste groente vervangen worden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Sajoer Lodeh

  1. Pingback: Kookblog, Blog Marokko 2014, Crematie, Uitgezaaide borstkanker | Dvdguy's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s