Ingrediënten:
- 150 gram spitskool
- 150 gram spercieboontjes
- 150 gram bloemkool
- 3 kleine aardappels
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
- 1 el sambal trassi
- 1/2 blikje kokosmelk of 1/4 blok santen
- zonnebloemolie
- 1 bouillonblokje
- t tl sereh
- 1 tl laos
- zout
Voorbereiding:
Snijd de ui en de knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Snijd zo nodig de groenten.
Bereiding:
Verwarm de olie in een pan en fruit hierin kort de ui, de knoflook en een lepel sambal trassi.
Voeg de gesneden groente met het bouillonblokje toe en voeg vervolgens water toe, tot de groente net niet helemaal onder zit. Even de kook er over en dan op een laag vuur beetgaar laten worden.
Voeg de santen of de kokosmelk toe en roer goed door, tot helemaal opgelost is.
Laat vervolgens nog 5-10 minuten door trekken.
Lekker met bijvoorbeeld smoor en witte rijst.
TIP: De gebruikte groentes, kunnen door elke gewenste groente vervangen worden.
Vind ik leuk:
Like Laden...
Gerelateerd
Dit bericht werd geplaatst in
Aziatisch en getagged met
Aardappel,
Bloemkool,
Groenten,
Spercibonen,
Spitskool. Maak dit favoriet
permalink.
Pingback: Kookblog, Blog Marokko 2014, Crematie, Uitgezaaide borstkanker | Dvdguy's Blog