Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram hamlappen
- 1 rode ui
- 3 rode pepers
- 1 el olie
- 1/2 el trasi bakar
- 1 el citroensap
- 6 el ketjap manis
- zout
Bereiding:
Breng water aan de kook, leg het vlees er in, doe een deksel op de pan en laat op een laag vuur in 25 minuten gaar worden. Neem het vlees vervolgens uit het water en snij in blokjes. Bewaar de bouillon.
Snipper de ui en snijd de pepers in stukjes. Verhit de olie in een wadjan en fruit de ui tot deze glazig is.
Doe de peper en de trasi erbij en bak gedurende 1 minuut.
Voeg de bouillon, citroensap, ketjap en wat zout toe, breng aan de kook en schep het vlees er door en stoof 10 minuten.
Voorzichtig, want het is bijzonder pittig.
Serveer met witte rijst en Assinan.
Bron: Naar een idee van Lonny Gerungan