Babi Lombok Ketjap

IMG_8470

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram hamlappen
  • 1 rode ui
  • 3 rode pepers
  • 1 el olie
  • 1/2 el trasi bakar
  • 1 el citroensap
  • 6 el ketjap manis
  • zout

Bereiding:

Breng water aan de kook, leg het vlees er in, doe een deksel op de pan en laat op een laag vuur in 25 minuten gaar worden. Neem het vlees vervolgens uit het water en snij in blokjes. Bewaar de bouillon.

IMG_8471IMG_8476

Snipper de ui en snijd de pepers in stukjes. Verhit de olie in een wadjan en fruit de ui tot deze glazig is.

IMG_8472IMG_8473

Doe de peper en de trasi erbij en bak gedurende 1 minuut.

IMG_8475

Voeg de bouillon, citroensap, ketjap en wat zout toe, breng aan de kook en schep het vlees er door en stoof 10 minuten.

IMG_8477IMG_8480

IMG_8482IMG_8483

Voorzichtig, want het is bijzonder pittig.

Serveer met witte rijst en Assinan.

IMG_8488

Bron: Naar een idee van Lonny Gerungan

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s