Indiase kipcurry met paprika

IMG_7488

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 pot Patak’s 2-step Curry Jalfrezi (360 gr)
  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 grote teen knoflook, fijn gehakt
  • 300 gr kippendijfilet, gesneden
  • 6-7 trostomaten
  • 1 rode en 1 groene paprika, gesneden
  • fijn gehakte koriander
  • peper en zou naar smaak
  • gedroogd rood pepertje
  • 100 ml magere yoghurt

Voorbereiding:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika en tomaat in stukjes.

IMG_7489IMG_7491

Bereiding:

Verhit de olie en fruit de ui, de knoflook en 1/3 van de curry-pasta ongeveer 1 min. Schep  de gesneden kip er doorheen en voeg weer 1/3 van de curry-pasta toe. Bak de kip ongeveer 3 min. op matig vuur.

IMG_7490

Voeg  de paprika, tomaten en de currypoeder toe en bak nog 2 min.

IMG_7492IMG_7493

Voeg het restant van de curry-pasta toe en stoof de kip afgedekt voor ongeveer 15 min. zachtjes gaar.

IMG_7494IMG_7504

Schep de rijst op een bord en verdeel de curry er over. Bestrooi met koriander en serveer met de yoghurt.

IMG_7501

[Bron: Halo, naar eigen smaak aangepast]

Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.