Ingrediënten voor de vulling:
- knoflook
- (olijf)olie
- tomatenblokjes
- kerstomaatjes
- champignons
- 2-3 lente uitjes
- ham
- salami
- mozzarella
- Italiaanse kruiden
- eventueel een rode peper
Ingrediënten voor het deeg:
- 1/2 pak mix voor Wit brood
- 125 ml handwarm water
- 50 gram boter of margarine op kamertemperatuur
Voorbereiding:
Snijd de knoflook, de lente uitjes en de rode peper. Verhit de olie en fruit de gesneden knoflook, ui en rode peper even in de olie.
Snijd de champignons in 4-en en voeg deze met de tomaatblokjes toe en voeg naar smaak Italiaanse kruiden toe. Roer het geheel goed om en zet daarna het vuur laag.
Kneed van de mix, het water en de boter een soepel deeg.
Laat het deeg nu, afgedekt, op een warme plaats, 15 minuten rijzen.
Bereiding:
Druk het deeg uit op een ingevette bakplaat of gebruik, zoals wij doen, bakpapier. Je kunt naar keuze één grote pizza maken, of zoals wij doen, 2 kleinere.
Verdeel het mengsel van tomaten en champignons over de helft van de bodem.
Verdeel nu de gehalveerde kerstomaatjes er over.
Bedek vervolgens met de ham en de salami.
Voeg tot slot de mozzarella toe.
Sla de ene helft van de bodem over de gevulde helft heen en vouw de randen om.
Besprenkel de bovenkant van de pizza met (olijf)olie.
Zet de pizza nu in een, op 180-200 graden, voorverwarmde oven en bak hem in 15-20 minuten af.
Uiteraard lekker met een glas rode wijn.
Buon Appetito!
Vind ik leuk:
Like Laden...
Gerelateerd
Dit bericht werd geplaatst in
Italiaans en getagged met
Brooddeeg,
Pizza. Maak dit favoriet
permalink.