Empenada

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kippebouten
  • 2 (rode) uien
  • 1 grote groen paprika
  • 3 vleestomaten
  • 100 gram gesneden rauwe ham
  • 8 vellen bladerdeeg
  • 2 el (olijf)olie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 1 ei

Voorbereiding:

In pan ruim water aan de kook brengen en hierin de kip in ongeveer 30 minuten gaar koken. Kip vervolgens uit de pan scheppen en laten afkoelen.

Uien pellen en snipperen; paprika wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden. Tomaten wassen, halveren, zaadjes en vocht verwijderen en in blokjes snijden.

Ham in stukjes knippen.

Het vel van de kip verwijderen en het vlees van de botjes halen.

IMG_6348

In wok (of koekenpan) olie verhitten en de ui in 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Paprika erdoor roeren en 8 minuten zachjes meebakken. Tomaten en ham toevoegen en vervolgens op een hoog vuur 3 minuten laten inkoken tot het vocht bijna verdampt is.

IMG_6347

Kip erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en vers gemalen peper.

Ei los kloppen.

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Bakplaat invetten of bakpapier op de bakplaat leggen.

Leg 4 plakjes bladerdeeg op bakplaat, laat de randen elkaar overlappen, maak randen vochtig en druk vervolgens samen en schep het kipmengsel er op.

IMG_6351

Bedek vervolgens met overige 4 plakjes bladerdeeg, die ook tot een geheel moeten worden gevormd. Bestrijk vervolgens met los geklopt ei.

Bak de Empenada in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.

IMG_6352

Smaakt extra lekker met een glas (Spaanse) rode wijn.

3 reacties op Empenada

  1. Wat een leuke receptjes! Hier ga ik er ook een aantal van proberen.
    Je bakt het in een gewone oven? Op hoeveel graden? En heb je de oven voorverwarmd?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.