Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 gram mais
- 100 gram kidneybonen
- 100 gram sperziebonen
- 1 rode peper
- 200 gram grote garnalen (gepeld, zonder kop)
- 50 gram salami
- 1 bosje peterselie
- 1 tl paprikapoeder
- zout en peper
- 2 el boter
Bereiding:
Smelt de boter. Was de peterselie, schud goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Snijd de salami in stukjes en snijd de rode peper in ringen.
Meng nu alle ingrediënten en voeg naar smaak, peper en zout toe en bestrooi rijkelijk met paprikapoeder.
Verdeel het mengsel over een of twee stukken bakpapier en vouw het dicht. Vouw de randen strak om.
Als je de oven gebruikt, deze voorverwarmen (elektrisch: 200° C, hetelucht: 175° C, gas: stand 3), de pakketjes er op leggen en daarna ca. 25 minuten bakken.
Gebruik je, zoals wij, de Philips Airfryer, 3 minuten voorverwarmen op 180° C. Daarna 18 minuten op 180° C verwarmen.
Lekker met rijst of met pasta (vongole, spirelli of vergelijkbaar).
Oorspronkelijke recept in Foodies, mei 2015 en naar eigen idee bewerkt