Ingrediënten (2 personen):
- 150-200 gram linguini
- 1 grote ui
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 2-3 tenen knoflook
- 5-6 gedroogde pepertjes
- Pardano kaas
- olie
- 4 kopjes water
- basilicum
- verse peper
- zeezout
Voorbereiding:
Knip de pasta op lengte, zodat deze in de pan past. Snipper de knoflook, halveer de tomaatjes. Halveer de ui en snijd deze vervolgens in dunne plakjes.
Bereiding:
Leg midden in een grote pan de linguini. Leg vervolgens aan een zijde de gesneden ui en aan de andere zijde de gehalveerde tomaatjes. Verdeel de verse basilicum er over en strooi vervolgens rijkelijk zeezout over de tomaatjes en daarna verse peper over zowel de ui, als de tomaatjes. Verkruimel de gedroogde pepertjes over de ui en over de tomaatjes.
Sprenkel 2-3 eetlepels olie over de ui en de tomaatjes en voeg vervolgens 4 kopjes water toe. Zet op hoog vuur tot het kookt en zet daarna het vuur zo laag, dat tijdens het omscheppen niets uit de pan spettert.
Roer nu voor 5-8 minuten goed door elkaar.
Verdeel over 2 borden, rasp rijkelijk de Pardano kaas er over heen en garneer met wat verse basilicum.
Recept: eigen variatie op oorspronkelijk recept van Martha Stewart
Interessante manier van pasta koken, wij koken de pasta altijd apart en mengen later. Doe je hier dan nog een salade bij? Ik vind het wel een recept met heel erg weinig groente.
Je zou er salade bij kunnen eten; wij hebben het zo gegeten en het smaakte voortreffelijk. Is in 15-20 min. klaar
Wat een makkelijk recept. Klinkt heerlijk !
15-20 minuten en dan is het klaar
Met vriendelijke groeten, Ruud Vorstermans
Verstuurd vanaf mijn iPhone 5
Pingback: Sonneveld, de musical, één-pan-pasta en training Falke & Verbaan | Dvdguy's Blog
Ik ben deze eerder tegen gekomen maar nooit geprobeert.. Is wel een handige voor de “ik kom laat thuis vandaag” dagen