Één-pan-pasta

IMG_1378  
IMG_1374  

Ingrediënten (2 personen):

  • 150-200 gram linguini
  • 1 grote ui
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 2-3 tenen knoflook
  • 5-6 gedroogde pepertjes
  • Pardano kaas
  • olie
  • 4 kopjes water
  • basilicum
  • verse peper
  • zeezout

Voorbereiding:

Knip de pasta op lengte, zodat deze in de pan past. Snipper de knoflook, halveer de tomaatjes. Halveer de ui en snijd deze vervolgens in dunne plakjes.

IMG_1375  

Bereiding:

Leg midden in een grote pan de linguini. Leg vervolgens aan een zijde de gesneden ui en aan de andere zijde de gehalveerde tomaatjes. Verdeel de verse basilicum er over en strooi vervolgens rijkelijk zeezout over de tomaatjes en daarna verse peper over zowel de ui, als de tomaatjes. Verkruimel de gedroogde pepertjes over de ui en over de tomaatjes.

IMG_1377  

Sprenkel 2-3 eetlepels olie over de ui en de tomaatjes en voeg vervolgens 4 kopjes water toe. Zet op hoog vuur tot het kookt en zet daarna het vuur zo laag, dat tijdens het omscheppen niets uit de pan spettert.

IMG_1379  

Roer nu voor 5-8 minuten goed door elkaar.

IMG_1380 IMG_1381

Verdeel over 2 borden, rasp rijkelijk de Pardano kaas er over heen en garneer met wat verse basilicum.

IMG_1382  
IMG_1383  

Recept: eigen variatie op oorspronkelijk recept van Martha Stewart

Dit bericht werd geplaatst in Italiaans en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Één-pan-pasta

  1. Interessante manier van pasta koken, wij koken de pasta altijd apart en mengen later. Doe je hier dan nog een salade bij? Ik vind het wel een recept met heel erg weinig groente.

  2. Reny zegt:

    Wat een makkelijk recept. Klinkt heerlijk !

  3. Pingback: Sonneveld, de musical, één-pan-pasta en training Falke & Verbaan | Dvdguy's Blog

  4. Antonia zegt:

    Ik ben deze eerder tegen gekomen maar nooit geprobeert.. Is wel een handige voor de “ik kom laat thuis vandaag” dagen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.