Ingrediënten (2-3 personen):
- 400 gram varkensvlees
- nasi groentenpakket
- boemboe nasi goreng
- rode peper
- 1-2 teentjes knoflook
- 1 ei
- ketjap manis
- olie
Voorbereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze volledig afkoelen. Snijd het varkensvlees in dobbelsteentjes, snijd de peper in dunne ringetjes en snipper de knoflook.
Bereiding:
Verhit de olie in wadjan of braadpan en voeg de (rode) ui en de knoflook toe. Voeg vervolgens de fijn gesneden rode peper toe.
Voeg, als de uien glazig zijn, het varkensvlees toe en bak dit bruin.
Voeg nu de boemboe toe en roer deze goed door het vlees. Als de boemboe helemaal is opgelost, kun je de groenten toevoegen.
Voeg nu de koude rijst toe en schep goed om.
Kluts het ei en roer dat met een vork goed door de warme nasi, zodat het een smeuïg geheel wordt.
Nogmaals goed omscheppen en opdienen.
Serveertip: kroepoek, gebakken uitjes, atjar tampoer, sambal
Selamat Makan (Eet smakelijk)
Pingback: Sonneveld, de musical, één-pan-pasta en training Falke & Verbaan | Dvdguy's Blog