Nasi Goreng

IMG_1352  
IMG_1332  

Ingrediënten (2-3 personen):

  • 400 gram varkensvlees
  • nasi groentenpakket
  • boemboe nasi goreng
  • rode peper
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • ketjap manis
  • olie

Voorbereiden:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze volledig afkoelen. Snijd het varkensvlees in dobbelsteentjes, snijd de peper in dunne ringetjes en snipper de knoflook.

IMG_1334 IMG_1333

Bereiding:

Verhit de olie in wadjan of braadpan en voeg de (rode) ui en de knoflook toe. Voeg vervolgens de fijn gesneden rode peper toe.

IMG_1336 IMG_1337

Voeg, als de uien glazig zijn, het varkensvlees toe en bak dit bruin.

IMG_1340 IMG_1342

Voeg nu de boemboe toe en roer deze goed door het vlees. Als de boemboe helemaal is opgelost, kun je de groenten toevoegen.

IMG_1343 IMG_1344

Voeg nu de koude rijst toe en schep goed om.

IMG_1346 IMG_1347

Kluts het ei en roer dat met een vork goed door de warme nasi, zodat het een smeuïg geheel wordt.

IMG_1345 IMG_1350

Nogmaals goed omscheppen en opdienen.

IMG_1353  

Serveertip: kroepoek, gebakken uitjes, atjar tampoer, sambal

Selamat Makan (Eet smakelijk)

Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nasi Goreng

  1. Pingback: Sonneveld, de musical, één-pan-pasta en training Falke & Verbaan | Dvdguy's Blog

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.