![]() |
![]() |
Ingrediënten (2-3 personen):
- 400 gram varkensvlees
- nasi groentenpakket
- boemboe nasi goreng
- rode peper
- 1-2 teentjes knoflook
- 1 ei
- ketjap manis
- olie
Voorbereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze volledig afkoelen. Snijd het varkensvlees in dobbelsteentjes, snijd de peper in dunne ringetjes en snipper de knoflook.
![]() |
![]() |
Bereiding:
Verhit de olie in wadjan of braadpan en voeg de (rode) ui en de knoflook toe. Voeg vervolgens de fijn gesneden rode peper toe.
![]() |
![]() |
Voeg, als de uien glazig zijn, het varkensvlees toe en bak dit bruin.
![]() |
![]() |
Voeg nu de boemboe toe en roer deze goed door het vlees. Als de boemboe helemaal is opgelost, kun je de groenten toevoegen.
![]() |
![]() |
Voeg nu de koude rijst toe en schep goed om.
![]() |
![]() |
Kluts het ei en roer dat met een vork goed door de warme nasi, zodat het een smeuïg geheel wordt.
![]() |
![]() |
Nogmaals goed omscheppen en opdienen.
![]() |
Serveertip: kroepoek, gebakken uitjes, atjar tampoer, sambal
Selamat Makan (Eet smakelijk)
Pingback: Sonneveld, de musical, één-pan-pasta en training Falke & Verbaan | Dvdguy's Blog