Gevulde kipfilet

IMG_4363

Ingrediënten:

  • 2 grote kipfilets
  • zongedroogde tomaten
  • abrikoos, ananas, perzik of mandarijn uit blik
  • basilicumblaadjes
  • romige geitenkaas
  • olijfolie
  • citroensap

Voorbereiding:

Verwijder het haasje en gebruik deze bijvoorbeeld om saté mee te maken. Spoel de kipfilet af onder stromend koud ater en dep vervolgens droog. Snijd de kipfilet met een scherp mes in, tot zich een zakje vorm (zie foto).

IMG_4365 IMG_4366

Vulling van zongedroogde tomaat:

Vul de filet met zongedroogde tomaat, plakjes geitenkaas en blaadjes basilicum en prik ze vast met een cocktailprikker

IMG_4367

Vulling van fruit:

Vul de filet met plakjes abrikoos, ananas, perzik of mandarijn, plakjes geitenkaas en blaadjes basilicum en prik ze vast met een cocktailprikker.

IMG_4368

Leg de kipfilets in een ovenschaal en bestrooi rijkelijk met peper en zout. Giet vervolgens de olijfolie en het citroensap over de filets en laat deze vervolgens marineren. Draai ze na 10 minuten een keer om.

IMG_4369

Bereiding:

Bestrijk de BBQ met olie en leg de kipfilets op het hete rooster en grill ze tot ze gaar zijn, 4 tot 6 minuten per kant. Je kunt, door op het dikke deel van de filet te drukken, testen of deze gaar is; het moet dan stevig aanvoelen.

IMG_4370

Bron: Culinair BBQ-en, aangevuld met eigen ideeën

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s