Ingrediënten:
- 2 grote kipfilets
- zongedroogde tomaten
- abrikoos, ananas, perzik of mandarijn uit blik
- basilicumblaadjes
- romige geitenkaas
- olijfolie
- citroensap
Voorbereiding:
Verwijder het haasje en gebruik deze bijvoorbeeld om saté mee te maken. Spoel de kipfilet af onder stromend koud ater en dep vervolgens droog. Snijd de kipfilet met een scherp mes in, tot zich een zakje vorm (zie foto).
![]() |
![]() |
Vulling van zongedroogde tomaat:
Vul de filet met zongedroogde tomaat, plakjes geitenkaas en blaadjes basilicum en prik ze vast met een cocktailprikker
![]() |
Vulling van fruit:
Vul de filet met plakjes abrikoos, ananas, perzik of mandarijn, plakjes geitenkaas en blaadjes basilicum en prik ze vast met een cocktailprikker.
![]() |
Leg de kipfilets in een ovenschaal en bestrooi rijkelijk met peper en zout. Giet vervolgens de olijfolie en het citroensap over de filets en laat deze vervolgens marineren. Draai ze na 10 minuten een keer om.
![]() |
Bereiding:
Bestrijk de BBQ met olie en leg de kipfilets op het hete rooster en grill ze tot ze gaar zijn, 4 tot 6 minuten per kant. Je kunt, door op het dikke deel van de filet te drukken, testen of deze gaar is; het moet dan stevig aanvoelen.
Bron: Culinair BBQ-en, aangevuld met eigen ideeën