Broccoli uit de oven met pindasaus

IMG_3605

Ingrediënten:

  • 200-250 gram broccoli (in kleine roosjes)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el wokolie
  • 1 el sesamzaad (licht geroosterd)
  • zout

Voor de pindasaus:

  • 2 el pindakaas met stukjes noot
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sesamolie
  • 1 el citroensap

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schep de broccoliroosjes om met olie en wat zout. Spreid uit op de bakplaat en rooster de broccoli in het midden van de oven in 15-20 minuten en beetgaar. Let op dat de roosjes niet verbranden.
  3. Roer intussen de ingrediënten voor de pindasaus los en breng eventueel op smaak met extra sambal of azijn.
  4. Schep de broccoli op een schaal en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met de pindasaus.
  5. Lekker bij saté van kip of varkensvlees.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s