Aardappelkroketjes

IMG_7273
 

Ingrediënten voor ca. 16 stuks:

  • 500 gram kruimige aardappels
  • 1 eidooier
  • ½ tl versgeraspte nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Voor de afwerking:

  • 1 ei
  • paneermeel
  • zonnebloem- of frituurolie

Bereiding:

Schil de aardappels, was ze en kook ze in water met wat zout gaar. Laat de gekookte aardappels afkoelen en knijp ze fijn met de pureeknijper.

Voeg zout, peper, nootmuskaat, de eidooiers aan de nog warme gepureerde aardappels toe. Rasp er vervolgens Parmezaanse kaas over en roer alles met een pollepel goed door elkaar, tot een zacht en droog mengsel ontstaat.

IMG_7388

Neem een lepel van het mengsel (ca. 30 gr) en vorm het voorzichtig met 2 handen tot een kroket en rol deze door de losgeklopte eieren en vervolgens door de paneermeel. Herhaal dit tot alle aardappelpuree is verwerkt tot kroketjes.

IMG_7233IMG_7237

Verwarm de zonnebloem- of frituurolie tot 180° C en bak 3 tot 4 kroketjes in één keer, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.

IMG_7273IMG_7274

Lekker met een stukje vlees en sla.

Bron: Giallo Zafferano

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s