Pasta al Forno

Een lekker en makkelijk hoofdgerecht

IMG_3285

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 250-300 gram penne (ongeveer 75 gram per persoon)
  • 1 fles tomatensaus
  • 300 gram tartaar
  • olijfolie
  • bakje kerstomaatjes
  • bolletje mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • basilicum
  • peper en zout
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook

Voorbereiding:

Halveer de tomaatjes en snipper de ui en de knoflook.

IMG_3297_thumb

Bereidingswijze:

Kook de penne en doe ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook.

IMG_3298_thumb

Bak de tartaar rul en voeg peper en zout naar smaak bij, eventueel een fijn gemaakt, gedroogd pepertje en voeg de tomatensaus toe.

IMG_3299_thumb

Vermeng de saus met de gare penne en verkruimel vervolgens de mozzarella erboven; doe het geheel daarna in een ovenschaal.

IMG_3302_thumb

Verdeel de kerstomaatjes, met de snijkant naar boven, erop en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en zet de schaal 15 minuten in een hete oven.

IMG_3303_thumb1

Voeg voor het serveren fijn geknipte blaadjes basilicum toe.

IMG_3315_thumb3

Bron: Vrouw / de Telegraaf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s