Ingrediënten:
- 1 pond sukadelappen
- 1 pakje kokosmelk
- 1 ui
- 1 pakje rendang specerijpasta
- 1 el kook sambal
- 2-3 el olie
Voorbereiding:
Pel de ui en snipper deze. Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes.
Bereiding:
Doe de olie in snelkookpan en voeg de gesnipperde ui toe. Voeg vervolgens 1 el kook sambal toe en laat even op laag vuur staan.
Voeg nu het vlees toe en laat dit, op een hoog vuur, rondom dicht schroeien. Voeg vervolgens de rendang pasta toe.
Laat nu nog ongeveer 1 minuut bakken en voeg vervolgens zo veel water toe, dat het vlees net helemaal onder water staat en laat op heel laag vuur en laat nu ongeveer anderhalf uur zachtjes pruttelen. Haal de deksel van de pan en voeg eventueel water toe, als droog koken dreig. Laat nog half uurtje sudderen met de deksel er af.
Lekker met witte rijst en Sajoer Lodeh.
Is kooksambal een speciale sambal, anders dan de ‘gewone’ sambal? En de kokosmelk pruttelt zeker de hele tijd mee? Die noem je nl. niet bij de bereiding, maar ik denk dat dat mee kan sudderen.
Gerda.
Gerda,
je hebt helemaal gelijk. Omdat er nu gebruik gemaakt werd van Rendang pasta, hoefde de kokosmelk niet meer apart te worden toegevoegd.
Kooksambal is bij ons sambal Trassi of sambal Oelek; die zijn namelijk (in onze ogen) niet heet en worden door ons alleen gebruikt bij het koken.