Rendang

IMG_3739

IMG_3725

Ingrediënten:

  • 1 pond sukadelappen
  • 1 pakje kokosmelk
  • 1 ui
  • 1  pakje rendang specerijpasta
  • 1 el kook sambal
  • 2-3 el olie

Voorbereiding:

Pel de ui en snipper deze. Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes.

IMG_3726          IMG_3728

Bereiding:

Doe de olie in snelkookpan en voeg de gesnipperde ui toe. Voeg vervolgens 1 el kook sambal toe en laat even op laag vuur staan.

IMG_3727          IMG_3729

Voeg nu het vlees toe en laat dit, op een hoog vuur, rondom dicht schroeien. Voeg vervolgens de rendang pasta toe.

IMG_3730          IMG_3731

Laat nu nog ongeveer 1 minuut bakken en voeg vervolgens zo veel water toe, dat het vlees net helemaal onder water staat en laat op heel laag vuur en laat nu ongeveer anderhalf uur zachtjes pruttelen.  Haal de deksel van de pan en voeg eventueel water toe, als droog koken dreig. Laat nog half uurtje sudderen met de deksel er af.

IMG_3732          IMG_3738

Lekker met witte rijst en Sajoer Lodeh.

IMG_3739

Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Rendang

  1. gerdagouda zegt:

    Is kooksambal een speciale sambal, anders dan de ‘gewone’ sambal? En de kokosmelk pruttelt zeker de hele tijd mee? Die noem je nl. niet bij de bereiding, maar ik denk dat dat mee kan sudderen.

    Gerda.

    • DVDGuy zegt:

      Gerda,

      je hebt helemaal gelijk. Omdat er nu gebruik gemaakt werd van Rendang pasta, hoefde de kokosmelk niet meer apart te worden toegevoegd.

      Kooksambal is bij ons sambal Trassi of sambal Oelek; die zijn namelijk (in onze ogen) niet heet en worden door ons alleen gebruikt bij het koken.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.