Ingrediënten voor 2 personen:
- ¾ liter kraanwater
- 1 teen knoflook
- 1-2 bouillonblokjes
- 125 gr. kastanjechampignons
- ½ courgette
- 225 gr. gebroken sperziebonen (diepvries)
- 125 gr. Chinese eiermie
- 75 gr. gerookte kipfilet
- 1-2 el sojasaus
- sambal naar smaak
Bereiding:
- Doe de bouillonblokjes met ¾ literwater in een pan en breng aan de kook.
- Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes.
- Snijd ½ courgette in de lengte doormidden en daarna in dunne plakjes.
- Voeg de knoflook, champignons, courgette en sperziebonen toe aan de bouillon en kook 1 minuut mee.
- Breek de eiermie in stukjes en voeg deze aan de bouillon toe. Laat 4 minuten op een laag vuur koken.
- Snijd de gerookte kipfilet in dobbelsteentjes.
- Warm de kipfilet 1 minuut mee.
- Breng de soep op smaak met sojasaus en sambal.
[Bron: Allerhande, januari 2015 en naar eigen idee aangepast]