Citroen-Appeltaart

IMG_9235

Ingrediënten voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 100 gram basterdsuiker
  • 150 gram koude roomboter (in stukjes gesneden)
  • ½ ei
  • rasp van 1 citroen
  • 2 tl bakpoeder

IMG_9238

Ingrediënten voor de vulling:

  • 1 kilo appels (Elstar én Jonagold)
  • 100 gram basterdsuiker
  • 150 gram rozijnen (weken in koud water)
  • rasp van 2 citroenen
  • 150 ml dikke vanillevla
  • 250 gram cakekruimels

Bereiding:

Maak het deeg door alle ingrediënten door elkaar te mengen en kneed het tot een soepel deeg (ik heb dit met de keukenmachine gedaan, maar kan uiteraard ook gewoon met de hand).

IMG_9236IMG_9237

Maak er vervolgens een bal va, druk die plat, verpak het in plastic folie en laat in de koelkast 1 uur afkoelen.

Vet een springvorm van 24-28 cm in en bestrooi met bloem. Rol het deel uit en bekleed de vorm hiermee. Zet de vorm voor ongeveer 15 minuten terug in de koelkast.

IMG_9250

Verwarm de oven op 180º C en verkruimel de cake.

IMG_9239

Schil de appels en snijd deze vervolgens in kleine stukjes.

IMG_9246IMG_9247

Meng de appel, suiker, rozijnen, citroenrasp en de gele vla door elkaar en voeg tot slot de cakekruimels toe.

IMG_9248IMG_9249

Haal de vorm uit de koelkast en schep de vulling erin.

IMG_9251

Bak de taart in 40 min. in het midden van de oven.

IMG_9256

Serveer met een toefje crème fraîche of slagroom.

IMG_9257

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Toetjes en taarten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Citroen-Appeltaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s