Ingrediënten (2 personen):
- 1 bos witte asperges
- 2 eieren
Voor de saus:
- 1 grote ui
- 2-3 tenen knoflook
- 2 tomaatjes
- 1 sereh-stengel (citroengras)
- 2-3 cm verse gember (of laos)
- 1 salamblaadje (of laurierblad)
- 1 eetlepel sambal trassi
- 1 volle theelepel bruine suiker
- 1-2 theelepels sambal
- ketjap
- zout
- scheutje plantaardige olie
Bereiding:
Kook de eieren hard, laat schrikken en pel ze.
Breng een pan met een laag water aan de kook. Schil de asperges en snij ze in stukken van 3-4 cm lang en leg ze 5 minuten in het kokende water, op laag vuur, met de deksel er op. Giet vervolgens het water af.
Bereiding van de saus:
Snipper de ui en de knoflook en fruit glazig in een scheutje olie in een hapjespan.
Snij de tomaten fijn en voeg deze toe.
Voeg een schep Laos toe en vervolgens een schep Sereh.
Voeg een eetlepel sambal trassi, suiker, sambal, ketjap en wat zout aan de saus toe en laat deze ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de asperges toe aan de saus en laat deze 20 minuten met deksel op de pan zachtjes sudderen. Schep af en toe voorzichtig om.
Snij de eieren in partjes en voeg deze aan de saus toe.
Schep de eieren voorzichtig dor de saus.
Lekker met witte rijst en Babi Ketjap.
Bron: Koken met Karin