Sambal Goreng Telor Asperges

IMG_4622

IMG_4604

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 bos witte asperges
  • 2 eieren

Voor de saus:

  • 1 grote ui
  • 2-3 tenen knoflook
  • 2 tomaatjes
  • 1 sereh-stengel (citroengras)
  • 2-3 cm verse gember (of laos)
  • 1 salamblaadje (of laurierblad)
  • 1 eetlepel sambal trassi
  • 1 volle theelepel bruine suiker
  • 1-2 theelepels sambal
  • ketjap
  • zout
  • scheutje plantaardige olie

Bereiding:

Kook de eieren hard, laat schrikken en pel ze.

IMG_4605

Breng een pan met een laag water aan de kook. Schil de asperges en snij ze in stukken van 3-4 cm lang en leg ze 5 minuten in het kokende water, op laag vuur, met de deksel er op. Giet vervolgens het water af.

IMG_4606

Bereiding van de saus:

Snipper de ui en de knoflook en fruit glazig in een scheutje olie in een hapjespan.

IMG_4607

Snij de tomaten fijn en voeg deze toe.

IMG_4608_thumb[1]IMG_4609_thumb

Voeg een schep Laos toe en vervolgens een schep Sereh.

IMG_4610_thumbIMG_4611_thumb

Voeg een eetlepel sambal trassi, suiker, sambal, ketjap en wat zout aan de saus toe en laat deze ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.

IMG_4613IMG_4614

Voeg de asperges toe aan de saus en laat deze 20 minuten met deksel op de pan zachtjes sudderen. Schep af en toe voorzichtig om.

IMG_4618IMG_4619

Snij de eieren in partjes en voeg deze aan de saus toe.

IMG_4616IMG_4620

  Schep de eieren voorzichtig dor de saus.

IMG_4621

Lekker met witte rijst en Babi Ketjap.

IMG_4623

Bron: Koken met Karin

Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.