Ingrediënten voor 2 personen:
- 20 gram pijnboompitten
- 30 gram jonge bladspinazie
- 1 grote teen knoflook
- 1 rode peper
- 25 gram Parmezaan
- 4-5 eetlepels olijfolie
- zout en peper
- 200 gram schelpenpasta
- 1 eetlepel cayennepeper
- 1 eetlepel zwarte peperkorrels
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1/2 eetlepel oregano
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 eetlepel grof zeezout
- 200 gram rauwe garnalen
Bereiding:
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Was de spinazie, laat hem goed uitlekken en hak de spinazie vervolgens grof.
Pel en snipper de knoflook. Rasp 15 gram Parmezaan. Schaaf de overige Parmezaan in flinters.
Pureer de pijnboompitten, maar houd 1/2 eetlepel achter, samen met de spinazie, de knoflook, de geraspte Parmezaan en de olijfolie met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Maal de cajunkruiden, de cayennepeper, de zwarte peperkorrels, de tijm, de oregano, de rode peper, de paprikapoeder en het zeezout, fijn met een vijzel.
Meng de garnalen met olijfolie en wentel ze vervolgens rondom in een deel van de zojuist gemalen cajunkruiden. Verhit vervolgens 1 theelepel olijfolie en bak de garnalen, al roerend 3-4 minuten.
Giet de pasta af en vang wat kookwater op. Doe de pasta en het kookwater terug in de pan en roer de spinaziepest er doorheen. Dien de past op het bord op. Verdeel de garnalen er overheen en bestrooi vervolgens met pijnboompitten de de Parmezaanflinters.