Bami Balikpapan

Benodigdheden voor 3-4 personen:

  • 1 pak Bami
  • 500 gram kipfilet, in stukjes
  • Vloeibare honing
  • Zout
  • Peper
  • Olijf- of zonnebloemolie
  • 2 á 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 grote (rode) uien, fijngehakt
  • 2 eetlepels zoete ketjap (manis)
  • 100 gram ontbijtspek, in kleine reepjes
  • Sambal Badjak of Brandal
  • 100 gram gepelde garnalen
  • 400 gram bamigroenten
  • Voorgebakken (gefruite) uitjes
  • Komkommer, in niet al te dunne schijfjes
  • Eieren
  • Kroepoek
  • Atjar

Bereiding:

Bereid de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Neem een platte schaal en smeer de bodem in met honing, leg de stukjes kip erin en smeer de bovenkanten in met honing.
Bestrooi de kip met zout en peper.
Roer daarna het geheel goed om.

Verwarm op een hoog vuur de olie in een wok.
Fruit wat knoflook en uit totdat het geheel lichtbruin is.
Doe nu de kip erbij.
Wok dit alles totdat de kip lekker bruin en gaar is.

Zet een kleine koekenpan op met wat olie en ketjap.
Bak hierin de reepjes spek totdat ze goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op een schaaltje met keukenpapier.

Voeg vervolgens de groenten bij de kip in de wok, evenals de bami.
Giet er ketjap bij en voeg naar smaak sambal toe.
Roer het geheel om en voeg de garnalen toe.

Garneer het gerecht met voorgebakken uitjes, stukjes komkommer en een gebakken spiegelei.

Lekker met kroepoek en atjar.

Bron: Jumbo Supermarkt

Advertenties

Een reactie op Bami Balikpapan

  1. Petra uit NC zegt:

    Klinkt heel goed! Die ga ik een keertje proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s