Mie met roergebakken wortel en karbonade

IMG_3789

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram schouderkarbonade in dunne reepjes
  • 2 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook heel fijngesneden
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 gram winterwortel, in dunne reepjes gesneden
  • 125 gram (Chinese eier) mie
  • 1 el gembersiroop

Bereiding:

Snijd de karbonades in dunne reepjes en snijd de knoflook zeer fijn.

IMG_3790

Doe 2 eetlepels ketjap manis plus 1 eetlepel zonnebloem olie in een schaaltje en voeg hier de gesneden karbonades en knoflook aan toe en schep vervolgens goed om. Laat nu 10-15 minuten marineren.

        IMG_3791       IMG_3792

Snijd de wortel in dunnen reepjes. Breng in pannetje water met schepje zout aan de kook en laat hierin een vergiet hangen met de reepjes wortel. Haal het vergiet na 2-3 minuten uit de pan. Breek de mie boven het kokende water en zet het vuur uit. Laat de mie nu met de deksel op de pan staan.

IMG_3795IMG_3794

Verhit de wok(pan) en roerbak hierin het vlees op een hoog vuur tot het bruin is. Voeg nu de wortel en de gembersiroop toe. Roerbak voor 2 minuten tot het vlees gaar is.

IMG_3793IMG_3797

Giet de mie af en laat in vergiet uitlekken en schep vervolgens door de roerbakschotel.

IMG_3798IMG_3799

Dien warm op.

IMG_3800

Suggesties : voeg eventueel dunne ringetjes prei, reepjes witte kool en/of taugé toe. Deze groentes hoeven niet eerst gekookt te worden!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aziatisch en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s