Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram schouderkarbonade in dunne reepjes
- 2 el ketjap manis
- 2 teentjes knoflook heel fijngesneden
- 2 el zonnebloemolie
- 200 gram winterwortel, in dunne reepjes gesneden
- 125 gram (Chinese eier) mie
- 1 el gembersiroop
Bereiding:
Snijd de karbonades in dunne reepjes en snijd de knoflook zeer fijn.
Doe 2 eetlepels ketjap manis plus 1 eetlepel zonnebloem olie in een schaaltje en voeg hier de gesneden karbonades en knoflook aan toe en schep vervolgens goed om. Laat nu 10-15 minuten marineren.
Snijd de wortel in dunnen reepjes. Breng in pannetje water met schepje zout aan de kook en laat hierin een vergiet hangen met de reepjes wortel. Haal het vergiet na 2-3 minuten uit de pan. Breek de mie boven het kokende water en zet het vuur uit. Laat de mie nu met de deksel op de pan staan.
Verhit de wok(pan) en roerbak hierin het vlees op een hoog vuur tot het bruin is. Voeg nu de wortel en de gembersiroop toe. Roerbak voor 2 minuten tot het vlees gaar is.
Giet de mie af en laat in vergiet uitlekken en schep vervolgens door de roerbakschotel.
Dien warm op.
Suggesties : voeg eventueel dunne ringetjes prei, reepjes witte kool en/of taugé toe. Deze groentes hoeven niet eerst gekookt te worden!