Ingrediënten (2 personen):
- 125 gram penne
- 175 gram snoeptomaatjes
- 125 gram mozzarella
- 75 gram geraspte jonge kaas
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- verse basilicum, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 blokje groentebouillon
- 4 eetlepels pesto
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding:
- Kook de pasta met het groentebouillonblokje
- Halveer de tomaatjes, snijd de mozzarella in bokjes en snijd de knoflook fijn
- Verhit de olijfolie in een wok(pan) en voeg de tomaatjes en de knoflook en bak deze
- Laat het geheel vervolgens 5 minuten op laag vuur zachtjes koken
- Voeg de blokjesmozzarella, de geraspte jonge kaas, de geraspte Parmezaanse kaas en de pesto toe
- Voeg, als de kaas begint te smelten, de gekookte pasta toe, breng op smaak met peper en zout en voeg tot slot de fijn gehakte basilicum toe.
Verdeel de pasta over 2 borden.
Buon appetito!