Spaghetti Puttanesca

IMG_4242

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 130-150 gram spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl chilivlokken
  • 2-3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2-3 el zugo
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (40-45 gram)
  • ½ bakje platte peterselie (10-15 gram)
  • ½ potje kappertjes (30 gram)
  • ½ potje zwarte olijven, gesneden

Bereiding:

Kook de spaghetti in ruim kokend water in ongeveer 7 minuten beetgaar.

Snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaatjes

IMG_4243

Verhit een een wokpan de olie en fruit de knoflook en de chilivlokken gedurende 30 seconden. Voeg de tomaatjes, zugo en oregano toe en laat ongeveer 5 minuten inkoken.

IMG_4244IMG_4245

Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes en snijd de blaadjes peterselie fijn. Laat de olijven en de kappertjes uitlekken.

IMG_4247

Voeg de peterselie, de ansjovis, de olijven en de kappertjes toe aan de saus en warm 3 minuten mee.

IMG_4246IMG_4248

Giet de pasta af en meng deze door de saus.

IMG_4249IMG_4250

Buon appetito!

IMG_4256

[Bron: Allerhande, maar naar eigen idee aangepast]

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Italiaans en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s