Pittige speklapjes met bonen

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gram speklapjes
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 flinke scheut zoete ketjap
  • 1 pot bonen (ong. 700 gr)
  • 2 tl sambal (bijv. Oelek)

Bereiding

1. Snijd de speklapjes in kleine stukken en wok deze op hoog vuur in een droge (wok)pan tot het vlees bruin kleur.

2. Snijd de knoflook en de rode ui fijn en voeg de knoflook, ui en het gemberpoeder aan de speklapjes toe. Bak al omscheppend mee tot de knoflook goed begint te geuren en de ui zacht wordt.

3. Schenk wat ketjap in de pan en roer alles even goed door tot het vlees voorzien is van een laagje ketjap.

4. Spoel de bonen af onder de koude kraan en voeg ze samen met de sambal aan de speklapjes toe. Warm alles nog even goed door

Variatiemogelijkheden: bruine bonen, kapucijners, witte bonen, witte bonen in tomatensaus of kidney bonen

Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.