
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300-400 gr voorgekookte minikrieltjes
- 2 hamburgers
- 1-2 el kappertjes
- 2-3 teentjes knoflook, geplet
- 1/2 rode ui, fijngesneden
- 1 rode peper in ringetjes gesneden
- 2 el rode pesto
- 2 el bakolijfolie
- 250 gr zoete Roma tomaten
- 100 gr zwarte olijven, zonder pit
- gedroogde oregano
- rasp van 1 lemon
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een groot bakblik met bakpapier.
Snijd de hamburgers in kleine stukjes. Meng in een kom een flinke scheut olijfolie met de voorgekookte krieltjes, kappertjes, geplette teentjes knoflook, rode ui, pesto en het hamburgervlees.

Verdeel gelijkmatig over het bakblik en zet dit 30 minuten in de oven.

Meng in de tussentijd de Roma tomaten en zwarte olijven in een schaal met een scheut olijfolie, oregano en lemonrasp. Laat dit even staan.

Verdeel dit gelijkmatig over de krieltjes en het vlees en schuif nog 15 minuten in de oven.

Garneer de traybake daarna met extra oregano en serveer.

Bron: vrij naar recept van Francesca Kookt