Wellington met paddenstoelen

IMG_7093

Ingrediënten voor 4 personen:

  • olijfolie
  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • 1 rode peper, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • gemberpoeder
  • gedroogde oregano
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 75  gram amandelen, grof gehakt
  • 400 gram paddenstoelen en/of champignons
  • 400 gram spinazie
  • 1 rol vers bladerdeeg of 8-10 plakjes
  • 200 gram feta op olie
  • paneermeet
  • peper en zout
  • 1 ei

Voorbereiding:

Snijd de ui, de knoflook en de rode peper fijn. Scheur of snijd de paddenstoelen en hak tot slot de amandelen grof. Rol het bladerdeeg uit.

      IMG_7095        IMG_7097

Bereiding:

Doe de olie in de pan, samen met de rode ui en de knoflook en voeg als de ui glazig is de paddenstoelen toe.

IMG_7098IMG_7099

Bestrooi met gemberpoeder en voeg de orde peper toe.

IMG_7100IMG_7101

Voeg vervolgens de gedroogde cranberries toe, samen met de gedroogde oregano en schep goed om.

IMG_7102IMG_7105

Voeg nu de uitgelekte spinazie toe en roer deze goed door het paddenstoelenmengsel. Voeg vervolgens de grof gehakte amandelen er door.

IMG_7106IMG_7108

Verwarm het geheel ongeveer 5 minuten terwijl je goed blijft omscheppen. Bestrooi ondertussen het bladerdeeg met paneermeel.

IMG_7109IMG_7110

Schep het groentemengsel op het bladerdeeg en voeg tot slot de feta toe.

IMG_7115IMG_7116

Vouw het bladerdeeg zo, dat het hele mengsel bedekt is en bestrijk het geheel met geklutst ei. Je kunt het gerecht in de AirFryer bereiden, ongeveer 20 minuten op 200 graden. Gebruik je de oven, dan de oven voorverwarmen op 200 graden en het gerecht in 30 minuten goudbruin bakken.

IMG_7117IMG_7118

Je kunt het gerecht serveren als hoofdgerecht, maar bijvoorbeeld ook als bijgerecht.

IMG_7124

Bron: Aldi, maar geheel naar eigen idee aangepast en geschikt gemaakt voor de AirFryer

Dit bericht werd geplaatst in Overigen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.